Halusimme osoittaa häälahjamme Helsingin ensikoti ry:lle

Meille oli heti alunperin selvää että jos järjestämme hääjuhlat, haluamme osoittaa ihmisten muistamiset hyväntekeväisyyteen itsellemme tulevan tavaran sijasta.

Olimme naimisiin mennessämme jo nelikymppisiä eikä meiltä sinänsä puuttunut mitään ja jos puuttuisikin, meillä olisi mahdollista ostaa se. Miksi emme siis ohjaisi ihmisten hyväntahtoisuutta sinne missä sitä oikeasti tarvitaan.

Perhe ja lapset ovat meille tärkeitä ja halusimmekin avun kohdistuvan lapsille tai lapsiperheille. Toisaalta toivoimme avun kohdistuvan selkeästi johonkin ja että sillä olisi edes jonkin verran merkitystä massaan hukkumisen sijasta. Tämä karsi pois monta muuten ilmiselvää ja sinänsä hyvää kohdetta.

Meille oli heti alunperin selvää, että jos järjestämme hääjuhlat, haluamme osoittaa ihmisten muistamiset hyväntekeväisyyteen.

Olimme vieneet aikaisemmin pieneksi jääneitä vauvanvaatteita Helsingin ensikotiin ja meille oli jäänyt vaikutelma että ne menivät hyvään kohteeseen ja otettiin vastaan kiitollisuudella. Niinpä päätimme ohjata myös hääjuhlamme muistamiset samaan kohteeseen.

Käytännössä hoidimme asian laittamalla toiveemme ja selkeät ohjeet jo hääkutsuun. Tämä onnistui hyvin ja suurimmalla osalla vieraista oli mukanaan korkeintaan kukkasia. Jälkeenpäin saimme listan lahjan antajista ja tiedon lahjoituksista kertyneestä summasta.

Riitta Aalto ja Marko Lehtovaara