Hyppää sisältöön

Vauvaperhetyön ohjaaja

Tule työhön Esmiinaan, Leppävaaraan!

Helsingin ensikoti ry on kansalais- ja lastensuojelujärjestö, joka työskentelee tiivistä tukea tarvitsevien vauva- ja pikkulapsiperheiden kanssa. Nyt on tarjolla mahdollisuus tehdä ja kehittää vauvalähtöistä päihdetyötä Espoossa. Odotamme Sinua ilolla osaavaan, oppivaan ja kannustavaan joukkoomme, yhteensä meitä on noin 70 vauva- ja pikkulapsiperhetyötä tekevää ammattilaista!

”Vauvaperhetyön ohjaajan työnkuva on hyvin antoisa raskaana olevien ja vauvaperheiden kanssa toipumisen tiellä kohti päihteetöntä elämäntapaa. Työ on monipuolista ja vaihtelevaa. Kuntoutustyössä on kiireetön tunnelma, jossa on aikaa asiakkaan, sekä aikuisen että lapsen, hyvälle kohtaamiselle. Työssä yhdistyy mielekkäästi yhteisöllisyys ja perhekohtainen työskentely. Työnkuvaan kuuluu myös etsivä- ja matalankynnyksen toimintaa. Tässä työmuodossa pääsee ideoimaan!  Moniammatillinen ja tiivis työryhmä sekä laadukkaat työnohjaukset tukevat kuntoutusprosesseissa ja työhyvinvoinnissa. Työpäivään kuuluu naurua ja hyvä tiimihenki. Lämpimästi tervetuloa kivaan joukkoon töihin!”

Eija Takala, vauvaperhetyön esihenkilö
 

Vauvalähtöiseen päihdekuntoutukseen erikoistuneeseen avopalveluyksikkö Esmiinaan haetaan vauvaperhetyön ohjaajaa vakituiseen toimeen. Työsuhde alkaa 2.1.2023 tai sopimuksen mukaan.

Vauvaperhetyön ohjaajan tehtävänä on tukea lapsiperheen turvallista ja päihteetöntä arkea, perheenjäsenten vuorovaikutusta sekä kiintymyssuhteen vahvistumista. Työ pitää sisällään terapeuttista yksilötyöskentelyä perheen kanssa sekä ryhmien ohjaamista. Työtehtäviin kuuluu myös etsivän ja matalan kynnyksen neuvonta- ja asiakastyötä, jota tehdään muun muassa perhekeskuksissa.

Toimeen haemme sosiaali- tai terveysalan ammattilaista, jolla on vähintään ammattikorkeakoulutasoinen koulutus. Myös loppuvaiheen opiskelijat voidaan ottaa haussa huomioon. Psykiatrinen osaaminen katsotaan eduksi. Arvostamme kiinnostusta työskennellä päihteitä käyttäneiden perheiden kanssa, päihde- ja lastensuojelutyön osaamista, kehittävää työotetta sekä ymmärrystä asiakkaiden osallisuudesta ja sen merkityksestä. Sinulla on rohkeutta ja kykyä työskennellä itsenäisesti sekä kykyä dialogiseen työotteeseen.

Tarjoamme sinulle antoisan ja merkityksellisen työn vauvaperheiden hyväksi, joka mahdollistaa ammatillisen kasvun. Helsingin ensikodissa panostamme koulutukseen, työhyvinvointiin ja uuden kehittämiseen. Työhön kuuluvat säännöllinen ja laadukas työnohjaus sekä esimiehen tuki. Palkkaus on yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen mukainen G25 (2643,42-2967,03 €/kk) + toimeen sidottu lisä 84 €. Työaika on 100 %.

Helsingin ensikodin kaikissa yksiköissä ja erityisesti ympärivuorokautisissa yksiköissä tarvitaan aika ajoin lyhytaikaisia sijaisia. Lisäksi kevään, kesän ja talven loma-aikoina on avoinna useampien viikkojen sijaisuuksia. Sijaiselta edellytetään lähtökohtaisesti loppuvaiheessa olevia AMK-tasoisia…
Helsingin ensikodin kaikkiin yksiköihin otetaan uusia harjoittelijoita syys- ja kevätkausille. Harjoittelijoiden opintojen tulee olla vähintään AMK-tasoisia ja loppuvaiheessa. Harjoittelun tulee kestää vähintään 7 viikkoa. Harjoittelujaksoja voi yhdistää yhden pidemmän harjoittelun…